Yangına dayanıklı göz bapları 1 saat ile 2 sayaç arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen kellelamışsa dışarıya, haricen mebdelamışsa ciğereriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve sevimli-orospu kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlamlar.
Gereç: Yangın baplarında ekseriyetle çelik yahut ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı henüz dirençlidir.
Bazı durumlarda ihtiyacınızı muhaliflamayan ya da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı konstrüksiyonlması gerekebilir. İşte hakeza durumlar onay özel tasarım merdivenler kullanılabilir.
ve montajıyla cenkan bütün firmalar ile bizim fiyatlarımızı mukabillaştırabilirsiniz. Yangın bapsı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili kapıların özellikleriyle karşılaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.
Ayrıca Yangın Kapkaloriın üzerinde mevcut panik pas kilit sisteminin bile problemsiz çallıkıştığından emniyetli olunmalıdır.
Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Bu nedenle elan yüce bir fiyata malik olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında koruma görevlisi katkısızlamaz ve bu nedenle daha bağan bir fiyata sahiptir.
Bu anlamda yangın merdivenleri önemlice anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile iye olup kişilerin tekrar bu noktada en çok aradığı kriterler arasında da gelmektedir.
Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran daha azca yeğleme edilmesinin sebebi insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut abra kaybı kadar şeyler yaşayabilmeleridir.
Yangın bapsı nedir ve ne çalışmae yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini çıkarmak için kullanılan bir kapıdır.
Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da mukannen standartlara gereğince üretilmek zorundadır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; yamaç skorsı 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması gereken kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de mevzii yönetimlerin şerik noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.
Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin salt bulunmuş yangın kapısı olduğu konstrüksiyonnın sineerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı kurtarma yolları olarak kullanımını esenlamaktadır.